Op deze manier kunt u als ondernemer in de horeca eenvoudig uw zaken bij de Belastingdienst regelen

Wanneer u ondernemer bent, dient u verschillende belastingzaken uit te voeren en bij te houden. Allereerst dient u ieder kwartaal btw-aangifte te doen, dient u een oogje te houden op eventuele vennootschapsbelasting en is het de bedoeling dat u de Belastingdienst op tijd betaald. Om overzicht op uw belastingzaken te houden kunt u verschillende manieren uitproberen. U zou bijvoorbeeld handige tips voor het managen van uw administratie kunnen toepassen, u zou handige administratie software kunnen aanschaffen of u kunt uw administratie aan een fiscaal dienstverlener uit handen geven. In deze blog leest u meer over het regelen van uw belastingzaken wanneer u horecaondernemer bent.

Tips van Ferry Hoogerheijde, voorlichter bij de Belastingdienst

Ferry Hoogerheijde is voorlichter bij de Belastingdienst en raadt ondernemers aan om een goede administratie bij te houden, zodat zij precies weten welke bedragen zij aan de Belastingdienst dienen te voldoen. Hij verteld in een interview dat horecaondernemers dit zowel in een Excel-bestand als met handige administratie software kunnen doen. Het is belangrijk dat u voor een aanpak kiest, die bij de complexiteit van uw onderneming past. Bent u een kleine horecaondernemer en heeft u verstand van zaken, dan is het bijhouden van uw eigen administratie goed te doen.

Wanneer u meerdere filialen heeft, kunt u er beter voor kiezen om software te gebruiken of een fiscaal dienstverlener in te schakelen. Dit voorkomt fouten vanuit uw kant en boetes vanuit de Belastingdienst.

Kies voor handige administratie software

Wanneer u een startende horecaondernemer bent, is het logisch dat u de administratie zelf nog redelijk kunt bijbenen. Wanneer uw bedrijf groeit en uw omzet en winst toenemen, kan dit al wat lastiger worden. Op dat moment zou u voor online boekhoudpakketten kunnen kiezen, zodat een deel van uw administratie geautomatiseerd kan worden. Dit scheelt u veel tijd en verkleint de kans op het maken van fouten. Vaak kunt u de software gebruiken om met één druk op de knop belastingaangifte te doen. De kosten voor online boekhoudprogramma’s variëren per dienstverlening. U heeft een ruime keuze uit verschillende softwarebedrijven.

U kunt zelfstandig research verrichten om erachter te komen welk softwarepakket het beste bij u en uw onderneming past. Sommige online administratie software aanbieders hebben interessante acties lopen, waarbij u de software de eerste maanden of zelfs het eerste jaar gratis mag gebruiken.

Geeft u de administratie liever uit handen? Dan kunt u een fiscaal dienstverlener inschakelen

Wilt u zeker weten dat uw belastingaangifte op de juiste manier gedaan wordt? Dan kunt u ervoor kiezen om een expert op dit gebied in te huren, zodat u uw belastingzaken aan hen uit handen kunt geven. Een accountant of belastingadviseur helpt u op weg en zorgt ervoor dat uw belastingzaken op de juiste manier worden afgehandeld. Wanneer u hiervoor kiest, betaalt u geld, maar u krijgt er ook een fijne dienstverlening voor terug. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u de adviseur om persoonlijk advies vragen.