Bent u een startende ondernemer dan helpt de Belastingdienst bij een vliegende start

Heeft u het besluit genomen om als startende ondernemer voor uw eigen bedrijf aan de slag te gaan? Dan dient u uw eigen belastingzaken correct te regelen. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van alle regels voor ondernemers, zodat u uw belasting- en btw-aangifte foutloos bij de Belastingdienst aanlevert. Op deze pagina leest u waar u als startende ondernemer met al uw vragen terecht kunt. Wist u bijvoorbeeld dat u bijeenkomsten van de Goede Start Belastingdienst kunt bijwonen? Dit zorgt ervoor dat u belastingtechnisch snel leert wat er van u wordt verwacht als ondernemer. U krijgt meer informatie over dit initiatief van de Belastingdienst en krijgt een goed beeld over de mogelijkheden die u op deze manier voor uzelf creëert. 

Vraag de chat van de Belastingdienst om advies als u start met uw onderneming

Sinds maart 2022 heeft de Belastingdienst de website GoedeStartBelastingdienst.nl online gezet voor alle startende ondernemers in Nederland. De bijeenkomsten die u op deze website kunt bijwonen, zijn interessant en leerzaam. U komt er namelijk achter welke informatie u als startende ondernemer zeker tot u dient te nemen. Naast belangrijke informatie, biedt deze website u ook op maat geregelde hulp aan. Dit zorgt ervoor dat u uw belastingzaken in begrijpbare taal kunt regelen en u op tijd aan de bel kunt trekken als u iets niet begrijpt of ergens meer informatie over zou willen ontvangen. 

Op de website kunt u via de chat bij belastingmedewerkers terecht. Een chat is snel, laagdrempelig en een handige manier voor u om contact te leggen met de Belastingdienst. U kunt uw vraag in de chat stellen en krijgt een mailtje als uw vraag is beantwoord. Hierdoor bepaalt u zelf op welk tijdstip u contact zoekt met de Belastingdienst en kunt u er rustig op reageren als u het uitkomt. 

U kunt ook in het Engels bij de Belastingdienst terecht

In april 2022 maakten al 6561 ondernemers gebruik van de chatfunctie. Er werden gemiddeld 50 chatgesprekken per week gevoerd en veel hiervan waren ook in het Engels. U kunt zowel in het Engels als het Nederlands in de chat terecht. Het mooie aan Goede Start Belastingdienst is, dat het maandelijks groeit en dat de medewerkers zien dat steeds meer startende ondernemers hun weg naar de chat en de website weten te vinden. Naast de chat kunnen er ook videocalls worden aangevraagd. 

Dit is het grote voordeel aan deelnemen aan een bijeenkomst van de Goede Start Belastingdienst

Wanneer u als startende ondernemer contact opneemt met Goede Start Belastingdienst is het grootste voordeel dat u als starter direct te woord wordt gestaan. De manier waarop de Belastingdienst dit aanpakt wordt als persoonlijk ervaren. U wordt namelijk persoonlijk geholpen en kunt zelfs een gezicht en een stem bij de chat krijgen door voor een videobel afspraak te kiezen. De informatie die u als starter nodig heeft wordt makkelijker te begrijpen. Hierdoor maakt u geen fouten in uw belastingaangifte en weet u precies waar u op administratief vlak mee bezig bent.