Houd rekening met langere wachttijden bij de Belastingtelefoon

De arbeidsmarkt is tegenwoordig krapper dan ooit en veel Nederlandse bedrijven hebben te kampen met serieuze personeelstekorten. Zo ook de Belastingtelefoon. Dit blijkt uit de toegenomen wachttijd voor bellende mensen. Men dient meer geduld te hebben voordat zij te woord worden gestaan. De nieuwe aangifteperiode start op dinsdag 1 maart 2022. Juist vanaf dat moment worden er veel meer telefoontjes verwacht. In deze blog leest u meer over het personeelstekort bij de Belastingtelefoon, waarom er extra drukte wordt verwacht en waarom snelheid en kwaliteit de hoogste prioriteit blijven.

Er worden meer mensen te woord gestaan door minder personeel

De Belastingtelefoon is qua personeelsaantallen niet opgewassen tegen het aantal telefoontjes dat zij in maart en april verwachten. Het team heeft zich van tevoren voorbereidt op de drukste periode van het jaar, maar verwacht vooral veel vragen over de vermogensrendementheffing over spaargeld en de uitzonderingen die aan de coronamaatregelen gekoppeld zijn. Sommige vragen kunnen zelfs niet beantwoord worden, tot het Nederlandse kabinet meer opheldering geeft over bepaalde regels. Het personeel dat zich een slag in de rondte werkt, heeft te maken met een hoge werkdruk. De Belastingtelefoon vraagt daarom van tevoren om begrip te hebben voor de langere wachttijden.

Er wordt extra drukte verwacht door de belastingaangifte over 2021

Het is geen nieuws dat er onderbezetting heerst bij de Belastingtelefoon. Zeker op het moment dat heel Nederland belastingaangifte kan doen over 2021, zal het personeelstekort pijnlijk naar voren treden. De maanden maart en april zijn ieder jaar drukker, aangezien dit de maanden zijn waarin de meeste burgers en ondernemers hun belastingaangifte doen. Dit jaar komt daarbij dat er te weinig personeel inzetbaar is. Om de lange wachttijden te omzeilen, heeft de Belastingdienst ervoor gezorgd dat de website flink onder handen is genomen. Alle veel gestelde vragen zijn uitgebreid op de website uitgelicht. Hierdoor is de kans groot dat u het antwoord op uw vraag online al kunt terugvinden.

Een andere handige manier om contact op te nemen met de Belastingtelefoon, is via social media. Ook daar kunt u met medewerkers chatten en uw vragen stellen. Probeer alleen te bellen, wanneer u het antwoord op uw vragen online of via social media niet kunt vinden.

De Belastingdienst vindt zowel kwaliteit als snelheid even belangrijk

De Belastingdienst geeft aan dat zowel burgers als ondernemers zo snel en goed mogelijk te woord worden gestaan door de medewerkers bij de Belastingtelefoon. De Belastingtelefoon hoop op begrip voor de lange wachttijden, maar weet ook dat veel personen zich zullen gaan irriteren aan deze manier van werken. Houd er rekening mee dat de medewerkers alles op alles zetten om u zo snel mogelijk te woord te staan en u zo goed mogelijk te helpen met uw vraag. Sommige vragen zijn zo complex, dat het even duurt voordat de vraag door het personeel beantwoord kan worden. Zorg er dus voor dat u hier van tevoren rekening mee houdt.

Het goede nieuws is dat uw complexe vragen persoonlijk door het personeel behandeld worden, waardoor u een zo compleet mogelijk antwoord krijgt.