De Belastingtelefoon staat roodgloeiend en de Belastingdienst kan de drukte niet aan

Heeft u vragen over uw belastingen, toeslagen of andere belastingzaken? Dan kunt u contact opnemen met de Belastingtelefoon van de Nederlandse Belastingdienst. Het doel van de Belastingtelefoon is om burgers en ondernemers zo snel en compleet mogelijk te woord te staan. Hierdoor worden al uw vragen over uw belastingzaken e.d. zo snel mogelijk beantwoord. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als u btw- of belastingaangifte doet. De Belastingtelefoon geeft aan het erg druk te hebben en hierdoor minder goed bereikbaar te zijn. Op deze pagina leest u meer informatie over de drukte bij de Belastingtelefoon. U kunt de oorzaak ervan inzien, u leest waar u zelf rekening mee dient te houden en wat de Belastingdienst eraan doet om tot een oplossing te komen. 

Wat is de oorzaak van de drukte bij de Belastingtelefoon?

De oorzaak van de lange wachttijden bij de Belastingtelefoon liggen volgens de Belastingdienst aan het algemene personeelstekort dat bij veel organisaties in Nederland heerst. Doordat er simpelweg te weinig personeel aan het werk is, ontstaan er langere wachttijden bij de Belastingtelefoon en webcare van de Belastingdienst. Minder personeel moet meer vragen van burgers en ondernemers beantwoorden, waardoor dit in de soep loopt. De Belastingdienst is zich bewust van dit probleem en doet er alles aan om het ongemak zo snel mogelijk op te lossen. 

Houd rekening met langere wachttijden dan u van de Belastingdienst gewend bent 

De Belastingtelefoon heeft het erg druk. Dit uit zich in langere wachttijden dan u van hen gewend bent. Zowel telefonisch als via social media, denk aan Instagram of Facebook, dient u langer op een antwoord op uw vraag te wachten. Zowel de Belastingtelefoon als de webcare afdeling staat roodgloeiend en zij doen er alles aan om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Hetgeen dat er van de burgers en ondernemers wordt gevraagd is een beetje extra geduld. De Belastingdienst werkt hard aan een oplossing van de lange wachttijden en dit vervelende probleem. 

Op welke manier is de Belastingdienst naar een oplossing aan het werken?

De Belastingdienst denkt altijd in oplossingen en is druk in de weer om de vertraging bij de Belastingtelefoon op te lossen. Het feit dat burgers en ondernemers in lange wachtrijen terecht komen als zij contact met de Belastingtelefoon opnemen, is volgens de Belastingdienst niet de bedoeling. Zij werken aan het oplossen van het personeelstekort door meer personeel aan te nemen. Verder wordt de website onder handen genomen, waardoor u daar antwoorden kunt vinden op de meest gestelde vragen aan de Belastingtelefoon. De belangrijkste informatie op de website van de Belastingdienst is zorgvuldig aangevuld, zodat u hier al veel informatie vandaan kunt halen. 

Naast het aantrekken van nieuw personeel, is het voor de Belastingdienst belangrijk dat het personeel dat start, direct op de juiste manier wordt opgeleid. Zo kan het personeel veel sneller en efficiënter bij de Belastingtelefoon ingezet worden. Door het personeel uitgebreid, maar snel op te leiden, is het personeel in staat om alle vragen die bij de Belastingtelefoon binnen komen zo concreet mogelijk te beantwoorden.