Belastingdienst storingen

belastingdienst storingen

Storing melden


Storingen bij de Belastingdienst komen nooit op het juiste moment. Je wilt iets controleren of invullen, gaat inloggen en… er gebeurt niks. Vervelender wordt het niet. Toch is het fijn om te weten wat de reden van een storing is, hoe lang de verwachting is dat deze gaat duren en wat je er eventueel zelf aan kunt doen. Wij zetten voor je op een rijtje wat de meest voorkomende storingen bij de Belastingdienst zijn en geven je de informatie die je nodig hebt om weer snel aan de slag te kunnen.

De website onbereikbaar? Deze storing wordt het meest gemeld

Er zijn een aantal storingen bij de Belastingdienst die steeds terugkomen. De meest voorkomende is dat de website onbereikbaar is. Dit is in bijna driekwart van de situaties het geval. Of er nu te veel mensen tegelijkertijd van de website gebruikmaken of er een andere reden is: het is een vervelende storing. De truc is toch om ‘simpelweg’ geduld te hebben en op een later moment terug te komen. Hoe minder mensen proberen op de website te komen, hoe eerder de storingen bij de Belastingdienst zijn verholpen.

‘Inloggen met DigiD is helaas niet mogelijk’

Een tweede storing is die met het veelgebruikte DigiD. Tegenwoordig kun je bij vrijwel alle aan de overheid gerelateerde websites op deze handige manier inloggen. Het is veilig, persoonsgebonden en simpel, totdat het één van de storingen bij de Belastingdienst is. Gelukkig is dit minder vaak aan de orde dan bij de eerste storing en gaat inloggen met DigiD vaker goed dan fout. Ben je benieuwd of dit de storing is die bij de Belastingdienst huishoudt? Op Storingen.help houden we alle storingen bij en kom je er snel achter wat de oorzaak is.

Het drukste moment van het jaar: de aangifte inkomstenbelasting

Een derde variant van storingen bij de Belastingdienst komt ongeveer net zo vaak voor als inloggen met DigiD: de aangifte inkomstenbelasting. Het is een ontzettend druk moment in het jaar en niet voor niets raadt de Belastingdienst zelf aan om de aangifte van de inkomstenbelasting zoveel mogelijk te spreiden. Het levert dan ook alleen maar stress op: op het laatste moment je aangifte invullen en het versturen maar niet klaar kunnen spelen. Bespaar jezelf een hoop gedoe en zorg dat je de aangifte ruim op tijd verstuurd.

Storingen.help zet storingen bij de Belastingdienst op een rijtje

Storingen bij de Belastingdienst zijn geen pretje en komen altijd ongelegen. Storingen.help houdt je op de hoogte van storingen bij grote bedrijven en is dé website waar je meer informatie over een huidige storing vindt. Storingen bij de Belastingdienst komen veel voor in de grote Nederlandse steden. Heb je last van een storing? Meldt het bij Storingen.help en help het in kaart brengen van de storingen die er aan de gang zijn. Op de website is eenvoudig een knop te vinden waarmee je de hinder die jij ondervindt kunt melden.

Voor storingen bij alle grote bedrijven ben je hier op de juiste plek

Niet alleen storingen bij de Belastingdienst kun je op de website melden. Ook andere grote bedrijven zijn op de website vertegenwoordigd. Wanneer je bijvoorbeeld bij je internetprovider hinder ondervindt kun je dit eenvoudig op Storingen.net melden. De website is niet verbonden aan één van de bedrijven die op de website te vinden zijn en is dus onafhankelijk. Bij storingen bij de Belastingdienst vind je hier de oorzaak en kun je er een melding van maken.

Op dit moment last van een storing bij de Belastingdienst?

Vul het formulier hieronder in om een storing te melden.