De aangifteperiode bij de Belastingdienst heeft een vliegende start

Het is weer tijd om de inkomstenbelasting in te vullen. Op deze pagina leest u meer informatie over de tussenstand voor het aanleveren van de inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. U leest wat de Staatssecretaris van de aantal ingevulde en aangeleverde belastingaangiften vindt, op welke manier u geholpen kunt worden bij het doen van uw aangifte en hoeveel personen er in totaal een blauwe envelop hebben ontvangen.

Wat vindt de Staatssecretaris van dit goede nieuws?

Op de website van de Belastingdienst is een quote terug te vinden van Staatssecretaris Van Rij waarin hij aangeeft dat er blijdschap heerst. Deze blijdschap is te danken aan de vele burgers en ondernemers die hun belastingaangifte al hebben voltooid over 2021. De Staatssecretaris laat weten dat zij er alles aan doen om het doen van belastingaangifte zo eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen. Het is niets nieuws, dat sommigen het een lastige klus vinden om in hun belastingzaken te duiken. Het is belangrijk om te weten dat u altijd om hulp kunt vragen op het moment dat het u zelf niet lukt om uw belastingaangifte te doen.

U kunt contact opnemen met de Belastingdienst of u kunt terecht bij bibliotheken, vak- en ouderenbonden en belastingwinkels om uw aangifte voor u uit te laten voeren.

Er worden duizenden mensen geholpen bij het invullen van hun belastingaangifte

Uit recente cijfers is gebleken dat medewerkers van de Belastingdienst tot nu toe al meer dan 25.000 personen hebben geholpen met het doen van hun belastingaangifte. U kunt hier zelf voor kiezen, wanneer u het fijn vindt als een professional u helpt bij het invullen van uw aangifte. De kans is dan natuurlijk veel kleiner dat er fouten in uw aangifte komen te staan. Hierdoor weet u zeker dat u de aangifte op de juiste manier heeft ingevuld en aangeleverd. U kunt zowel telefonisch als in persoon een afspraak maken voor het invullen van uw belastingaangifte. De Belastingdienst plant ook videocalls in om u met uw aangifte te helpen. De Belastingdienst verwacht ruim 35.000 burgers en ondernemers te helpen met de aangifte over 2021.

Hoeveel blauwe enveloppen zijn door de Belastingdienst verstuurd?

Het is belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat u tot 1 mei 2022 de tijd heeft om uw belastingaangifte over 2021 bij de Belastingdienst aan te leveren. In totaal heeft de Belastingdienst 1,5 miljoen ondernemers en 6,8 miljoen burgers een blauwe envelop gestuurd, waarin zij worden uitgenodigd om hun belastingaangifte te doen. Om het hele proces makkelijker te maken, worden door de Belastingdienst steeds meer gegevens van tevoren voor de burgers en ondernemers ingevuld. Hierdoor kunt u als invuller de gegevens die er al staan goed controleren en waar nodig aanvullen. Wanneer u een hypotheek heeft overgesloten, u gescheiden bent of wanneer u gestopt bent met uw onderneming, dient u dit in uw belastingaangifte te verwerken.

Controleer de gegevens goed, aangezien een fout in uw belastingaangifte een boete of een te hoog bedrag aan te betalen belasting kan betekenen. Dit is uiteraard iets dat uzelf en de Belastingdienst wil voorkomen.